Filtru pe categorii
  • views 38252 Vizualizări
  • posts 0

Saralie cu varză

Ingrediente:

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • ½ căpățână de varză,
  • 3 cepe,
  • 1 ou,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri de apă,
  • sare,
  • 2 linguri de verdeaţă de pătrunjel şi mărar tocate (la dorinţă).

Prepararea aluatului:

Preparaţi aluatul pentru plăcintă, împărţiţi-l în bucăţi de mărime medie. Întindeţi foile subţiri, iar apoi pe pânză până la grosimea unei foi de papirus, uscaţi puţin foile, ungeţi-le cu ulei, puneţi una peste alta câteva straturi, repartizaţi umplutura pe toată suprafaţa unsă. Se rulează, se taie  în bucăţi de 15-17 cm, care se pun apoi într-o tavă unsă cu ulei cu sutura în jos, capetele se unesc în forma literei S, se unge cu gălbenuş. Se dă la cuptor la temperatura de 220-240 grade. Produsul gata se unge cu unt topit (la dorinţă).

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţigăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1319 locuitori

Ţigăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Ţigăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1319 oameni. Satul Ţigăneşti a fost menționat documentar în anul 1622.

Citeşte mai departe