Filtru pe categorii
  • views 20815 Vizualizări
  • posts 0

Uscăţele cu dovleac

Ingrediente:

  • ¾ pahar pireu de dovleac,
  • 2 linguri făină,
  • ½ pahar zahăr,
  • 3 linguri unt sau margarină,
  • 3 ouă,
  • un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri zahăr tos,
  • ½ linguriţă sare.

Mod de preparare:

Dovleacul se taie bucăți, semințele și partea fibroasă se elimină, părțile pregătite se taie bucăți, se coc, locurile arse se curăță, se freacă. Ouăle se amestecă bine cu zahăr şi sare, se adaugă untul, se bate, treptat adăugîndu-se făina. Se frămîntă aluatul, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cît mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 10 cm şi lăţimea de 3 cm. La mijlocul fiecărei fîşii se face cîte o tăietură de-a lungul, şi în această tă-ietură se pune un capăt al fîşiei. Uscăţelele se prăjesc într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.

Uscăţelele se mai pot face şi în formă de trandafiri. Pentru aceasta foaia de aluat se taie cerculeţe cu diametrul 6, 4 şi 2 cm, se pun cîte 3 la un loc, la mijloc se ung cu albuş de ou şi se apasă cu degetul. Pe marginile „trandafirilor" se fac tăieturi ca să se obţină petale.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Halahora de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Citeşte mai departe