Filtru pe categorii
  • views 15643 Vizualizări
  • posts 0

Uscăţele cu dovleac

Ingrediente:

  • ¾ pahar pireu de dovleac,
  • 2 linguri făină,
  • ½ pahar zahăr,
  • 3 linguri unt sau margarină,
  • 3 ouă,
  • un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri zahăr tos,
  • ½ linguriţă sare.

Mod de preparare:

Dovleacul se taie bucăți, semințele și partea fibroasă se elimină, părțile pregătite se taie bucăți, se coc, locurile arse se curăță, se freacă. Ouăle se amestecă bine cu zahăr şi sare, se adaugă untul, se bate, treptat adăugîndu-se făina. Se frămîntă aluatul, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cît mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 10 cm şi lăţimea de 3 cm. La mijlocul fiecărei fîşii se face cîte o tăietură de-a lungul, şi în această tă-ietură se pune un capăt al fîşiei. Uscăţelele se prăjesc într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.

Uscăţelele se mai pot face şi în formă de trandafiri. Pentru aceasta foaia de aluat se taie cerculeţe cu diametrul 6, 4 şi 2 cm, se pun cîte 3 la un loc, la mijloc se ung cu albuş de ou şi se apasă cu degetul. Pe marginile „trandafirilor" se fac tăieturi ca să se obţină petale.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Floreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
3713 locuitori

Floreni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Floreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, pe malul stîng al rîului Bîc, în apropiere căii ferate Chișinău-Odesa, situat la 25 km de orașul Anenii Noi și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3713 oameni. Localitatea a fost atestată pentru prima dată în anul 1859 cu denumirea Broasca.

Citeşte mai departe