Filtru pe categorii
  • views 21744 Vizualizări
  • posts 0

Uscăţele cu dovleac

Ingrediente:

  • ¾ pahar pireu de dovleac,
  • 2 linguri făină,
  • ½ pahar zahăr,
  • 3 linguri unt sau margarină,
  • 3 ouă,
  • un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri zahăr tos,
  • ½ linguriţă sare.

Mod de preparare:

Dovleacul se taie bucăți, semințele și partea fibroasă se elimină, părțile pregătite se taie bucăți, se coc, locurile arse se curăță, se freacă. Ouăle se amestecă bine cu zahăr şi sare, se adaugă untul, se bate, treptat adăugîndu-se făina. Se frămîntă aluatul, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cît mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 10 cm şi lăţimea de 3 cm. La mijlocul fiecărei fîşii se face cîte o tăietură de-a lungul, şi în această tă-ietură se pune un capăt al fîşiei. Uscăţelele se prăjesc într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.

Uscăţelele se mai pot face şi în formă de trandafiri. Pentru aceasta foaia de aluat se taie cerculeţe cu diametrul 6, 4 şi 2 cm, se pun cîte 3 la un loc, la mijloc se ung cu albuş de ou şi se apasă cu degetul. Pe marginile „trandafirilor" se fac tăieturi ca să se obţină petale.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hînceşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Citeşte mai departe