Filtru pe categorii
  • views 19664 Vizualizări
  • posts 0

„Macarina” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    2 pahare de făină,
•    0,5 pahare de lapte,
•    2 ouă, sare,
•    1 pahar de brînză nesărată de vaci,
•    2 linguri de unt.

Mod de preparare:

Din făină, lapte cald şi sare, facem un aluat tare, îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute. Pe tava presărată cu făină, întindem o foaie de 1,5-2 mm, tăiem turta triunghiuri sau romburi. Le punem în apă fierbîndă sărată. „Macarinele” gata se scot cu o lingură-strecurătoare sau le trecem prin strecurătoare. Lăsăm să se scurgă apa le amestecăm cu untul topit, cu brînza de vaci sau de oi.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Floriţoaia Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Citeşte mai departe