Filtru pe categorii
  • views 59631 Vizualizări
  • posts 0

Saralie cu brînză (varianta 1)

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri mărar,
  • 2 linguri unt,
  • 1 ou,
  • 5 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se prepară foi de aluat după reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, foile se usucă puţin, se stropesc cu unt topit, se pun cîteva foi una peste alta. Pe toată suprafaţa foii se împrăştie umplutură. Ridicînd marginea şerveţelului se răsuceşte rulada, se taie bucăţi cu lungimea de 15-17 cm, se pune într-o tavă unsă cu ulei cu cusătura în jos şi se răsuceşte în formă de litera S. Sarailiile se dau la cuptor, cînd sunt gata se ung cu unt. 

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă celelalte ingrediente şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

Localităţile Moldovei şi diasporei

Biruinţa

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
3093 locuitori

Biruinţa este un oraş în raionul Sîngerei, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul drept al rîului Răut, oraşul Biruinţa este situat la o distanţă de 27 km de orașul Sîngerei și la 134 km de Chișinău. Orăşelul Biruinţa a fost înfiinţat în anul 1963, pe lîngă fabrica de zahăr din Alexăndreni.

Citeşte mai departe