Filtru pe categorii
  • views 49314 Vizualizări
  • posts 0

Saralie cu brînză (varianta 1)

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri mărar,
  • 2 linguri unt,
  • 1 ou,
  • 5 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se prepară foi de aluat după reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, foile se usucă puţin, se stropesc cu unt topit, se pun cîteva foi una peste alta. Pe toată suprafaţa foii se împrăştie umplutură. Ridicînd marginea şerveţelului se răsuceşte rulada, se taie bucăţi cu lungimea de 15-17 cm, se pune într-o tavă unsă cu ulei cu cusătura în jos şi se răsuceşte în formă de litera S. Sarailiile se dau la cuptor, cînd sunt gata se ung cu unt. 

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă celelalte ingrediente şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tvardiţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
5882 locuitori

Tvardiţa este un sat şi comună din raionul Taraclia. Tvardiţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 44 km de oraşul Taraclia şi la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5882 de oameni. Satul Tvardița a fost înființat în anul 1830.

Citeşte mai departe