Filtru pe categorii
  • views 53253 Vizualizări
  • posts 0

Saralie cu brînză (varianta 1)

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri mărar,
  • 2 linguri unt,
  • 1 ou,
  • 5 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se prepară foi de aluat după reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, foile se usucă puţin, se stropesc cu unt topit, se pun cîteva foi una peste alta. Pe toată suprafaţa foii se împrăştie umplutură. Ridicînd marginea şerveţelului se răsuceşte rulada, se taie bucăţi cu lungimea de 15-17 cm, se pune într-o tavă unsă cu ulei cu cusătura în jos şi se răsuceşte în formă de litera S. Sarailiile se dau la cuptor, cînd sunt gata se ung cu unt. 

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă celelalte ingrediente şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ghidighici

Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
5094 locuitori

Ghidighici este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Ghidighici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5094 de oameni. Satul Ghidighici a fost menționat documentar în anul 1610.

Citeşte mai departe