Filtru pe categorii
  • views 16743 Vizualizări
  • posts 0

„Kaimaklî” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    1 pahar cu apă,
•    3 pahare de brînză de vaci,
•    3 linguri de unt,
•    2 linguri de smîntînă,
•    3 ouă, sare.

Mod de preparare:

Cerneţi făina, adăugaţi 1 ou, 1/3 de smîntînă, o jumătate de pachet de unt. Faceţi aluatul, întindeţi-l în 2 foi. O foaie ungeţi-o cu unt, pe ea puneţi brînza sărată, acoperiţi-o cu cea de-a 2 foaie. Puneţi în tava unsă cu unt, semifabricatul din aluat. Bateţi smîntîna rămasă şi ouăle. Turnaţi deasupra şi daţi la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 25-30 de minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lucăşeuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1956 locuitori

Lucăşeuca este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1956 de oameni. Satul Lucășeuca a fost menționat documentar în anul 1576.

Citeşte mai departe