Filtru pe categorii
  • views 27626 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc cu prune uscate

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc,
  • 1 păhar prune uscate,
  • 2 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 2-3 linguri vin sec,
  • 1½ linguri pastă de roşii,
  • 1½ linguri făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 pahar orez.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele, se sărează, se pipărează şi se prăjeşte cu ceapa tăiată mărunt. Prunele se spală, se înlătură sîmburii, se înăbuşă puţin cu vin. Carnea se amestecă cu prunele şi lichidul în care s-au înăbuşit, se adaugă pasta de roşii prăjită, faina prăjită şi diluată cu bulion, sare şi se înăbuşă pînă este gata. 

Servirea: Într-o farfurie se pune grămăjoară orez fiert, deasupra se pune carnea cu prune, apoi se toarnă sosul în care s-a înăbuşit carnea.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Floreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
336 locuitori

Floreni este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de oameni. Satul Floreni a fost înființat în anul 1949.

Citeşte mai departe