Filtru pe categorii
  • views 14544 Vizualizări
  • posts 0

Piept de porc cu sos acru-dulce

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc de la piept,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 lingură muştar,
  • ½ pahar oţet de mere,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se înlătură oasele, carnea se taie bucăţi, se freacă cu un amestec de zahăr, sare, piper şi muştar, apoi se marinează 1-2 ore. După aceasta carnea se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se dă la cuptor. Zeama, care a o lasă carnea, se strecoară, se amestecă cu oţet şi se fierbe pînă se îngroaşă sosul. Turnăm sosul pe carne înainte de a fi servită. Acest fel de mîncare se potriveşte minunat cu fructe şi legume marinate.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Truşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
7546 locuitori

Truşeni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Truşeni şi Dumbrava. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7546 locuitori. Satul Trușeni a fost menționat documentar în anul 1545.

Citeşte mai departe