Filtru pe categorii
  • views 13052 Vizualizări
  • posts 0

Piept de porc cu sos acru-dulce

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc de la piept,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 lingură muştar,
  • ½ pahar oţet de mere,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se înlătură oasele, carnea se taie bucăţi, se freacă cu un amestec de zahăr, sare, piper şi muştar, apoi se marinează 1-2 ore. După aceasta carnea se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se dă la cuptor. Zeama, care a o lasă carnea, se strecoară, se amestecă cu oţet şi se fierbe pînă se îngroaşă sosul. Turnăm sosul pe carne înainte de a fi servită. Acest fel de mîncare se potriveşte minunat cu fructe şi legume marinate.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexeevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Citeşte mai departe