21 octombrie 2010, 12:37 views 18485

Carne de porc înăbuşită cu fasole

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc,
  • 1½ pahare fasole albe,
  • 3 linguri ulei sau untură de porc,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri de pastă de roşii,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • ½ lingură verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin.

Mod de preparare:

Fileul de porc de la omoplat sau de la pulpă se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte cu ceapa tăiată cuburi, apoi se pune în ceaun, se acoperă cu apă şi se înăbuşă pînă carnea este pe jumătate gata. Fasolea se pune la muiat pentru 5-7 ore, se fierbe pînă devine moale (dar întreagă), se sărează după ce este gata şi se adaugă la carne, se mai pune pastă de roşii prăjită şi se înăbuşă totul pînă este gata. Usturoi pisat, foi de dafin şi piper se adaugă înainte de a se scoate de pe foc. Se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
534 locuitori

Carbalia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Carbalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 85 km de municipiul Comrat și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 534 locuitori. Satul Carbalia a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.