Filtru pe categorii
  • views 14302 Vizualizări
  • posts 0

Piept de porc ca la moldoveni

Ingrediente:

  • 600 g piept de porc,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri ulei sau untură,
  • 1 lingură muştar,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 1 păhar de smîntînă nu prea grasă,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Oasele se înlătură, carnea se taie bucăţi, se bate, bucăţilor li se dă o formă ovală, se presară cu sare şi piper, se ung cu muştar, se presară cu verdeaţă şi usturoi pisat. În centrul fiecărei bucăţi se pune ceapă prăjită, se răsuceşte, marginile se prind cu o scobitoare. Ruladele se trec prin făină şi se prăjesc sub greutate pe 2 părţi. Carnea prăjită se pune în ceaun, se acoperă cu smîntînă şi se înăbuşă la foc slab 10-15 minute. Înainte de a se servi, scobitorile se scot. Pe carne se toarnă sosul în care s-a înăbuşit.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărătenii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
2603 locuitori

Sărătenii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Vechi și Zahareuca. Localitatea se află la distanța de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 oameni. Satul Sărătenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1554.

Citeşte mai departe