21 octombrie 2010, 10:41 views 19446

Piept de porc ca la moldoveni

Ingrediente:

  • 600 g piept de porc,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri ulei sau untură,
  • 1 lingură muştar,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 1 păhar de smîntînă nu prea grasă,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Oasele se înlătură, carnea se taie bucăţi, se bate, bucăţilor li se dă o formă ovală, se presară cu sare şi piper, se ung cu muştar, se presară cu verdeaţă şi usturoi pisat. În centrul fiecărei bucăţi se pune ceapă prăjită, se răsuceşte, marginile se prind cu o scobitoare. Ruladele se trec prin făină şi se prăjesc sub greutate pe 2 părţi. Carnea prăjită se pune în ceaun, se acoperă cu smîntînă şi se înăbuşă la foc slab 10-15 minute. Înainte de a se servi, scobitorile se scot. Pe carne se toarnă sosul în care s-a înăbuşit.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
2050 locuitori

Cuconeştii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Cuconeştii Noi şi Cuconeştii Vechi. Satul este amplasat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ, la 33 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constitue 2050 locuitori. Satul Cuconeştii Noi a fost întemeiat în anul 1870. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.