Filtru pe categorii
  • views 47091 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale cu varză murată

Ingrediente:

•    500 g de carne de porc,
•    1 căpăţină de varză,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    1-2 roşii,
•    3-4 ardei dulci,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2 cepe,
•    2-3 linguri de orez,
•    1pahar de smîntînă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    2 linguri de verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Tăiaţi ciocanul, separaţi frunzele, tăiaţi fibrele mai groase. Dacă varza e foarte acră, puneţi-o în apă rece. Alegeţi şi tăiaţi frunzele în bucăţi nu prea mari, puneţi umplutura şi formaţi sarmalele. Sarmalele nu trebuie să fie mari, nu mai mari ca nucile, cîte 10-12 sarmale la porţie.

Prepararea umpluturii. Carnea pregătită se taie cubuleţe. Se alege orezul, se spală. Ceapa, rădăcina de pătrunjel se taie mărunt, se prăjeşte pe ulei vegetal, se uneşte cu orezul pregătit se prăjeşte. Carnea tăiată se adaugă în legumele şi orezul prăjit, se pune şi verdeaţa, se piperează, se adaugă roşiile decojite, 1-2 linguri de piure de ardei dulce, bulion şi se amestecă bine.

La fundul cazanului cu fundul gros se pune puţină varză tăiată pai, apoi se pun straturi sarmalele, deasupra se pune la fel varză şi se toarnă bulionul. Se fierb înăbuşit la foc domol pînă sînt gata. Se servesc cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Taraclia de Salcie

Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1724 locuitori

Taraclia de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Taraclia de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Taraclia de Salcie a fost menționat documentar în anul 1800.

Citeşte mai departe