Filtru pe categorii
  • views 48424 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale cu varză murată

Ingrediente:

•    500 g de carne de porc,
•    1 căpăţină de varză,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    1-2 roşii,
•    3-4 ardei dulci,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2 cepe,
•    2-3 linguri de orez,
•    1pahar de smîntînă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    2 linguri de verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Tăiaţi ciocanul, separaţi frunzele, tăiaţi fibrele mai groase. Dacă varza e foarte acră, puneţi-o în apă rece. Alegeţi şi tăiaţi frunzele în bucăţi nu prea mari, puneţi umplutura şi formaţi sarmalele. Sarmalele nu trebuie să fie mari, nu mai mari ca nucile, cîte 10-12 sarmale la porţie.

Prepararea umpluturii. Carnea pregătită se taie cubuleţe. Se alege orezul, se spală. Ceapa, rădăcina de pătrunjel se taie mărunt, se prăjeşte pe ulei vegetal, se uneşte cu orezul pregătit se prăjeşte. Carnea tăiată se adaugă în legumele şi orezul prăjit, se pune şi verdeaţa, se piperează, se adaugă roşiile decojite, 1-2 linguri de piure de ardei dulce, bulion şi se amestecă bine.

La fundul cazanului cu fundul gros se pune puţină varză tăiată pai, apoi se pun straturi sarmalele, deasupra se pune la fel varză şi se toarnă bulionul. Se fierb înăbuşit la foc domol pînă sînt gata. Se servesc cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hînceşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1155 locuitori

Hînceşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Hînceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Hînceşti a fost menționat documentar în anul 1803.

Citeşte mai departe