Filtru pe categorii
  • views 62375 Vizualizări
  • posts 0

Chifteluţe

Ingrediente:

  • 350 g carne de porc,
  • 400 g carne de vită,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 1 lingură ulei,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru sos:

  • 4 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 1½  pahare bulion de carne,
  • acid citric,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi potrivite, se dă împreună cu ceapa prin maşina de tocat de 2 ori. În tocătură se adaugă sare, piper şi se amestecă bine. Se formează bile mici, se trec prin făină, se rumenesc în tigaie, se acoperă cu sos şi se înăbuşă 12-15 minute. Înainte de a fi gata se adaugă verdeaţă şi usturoi pisat. Chifteluţele se servesc cu sos, fără garnitură în farfurii adînci.

Prepararea sosului: Morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea sau feliuţe, se prăjesc, se adaugă pastă de roşii, iar par peste 7-10 minute se toarnă bulion sau apă şi se înăbuşă la foc slab 10 minute. Sare, zahăr, acid citric, foi de dafin, piper se adăugă la sfîrșit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mărineşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
21 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Mărinești a fost întemeiat în anul 1955.

Citeşte mai departe