Filtru pe categorii
  • views 16157 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc înăbuşită cu vinete

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 3-4 vinete,
  • 1 praz,
  • 5-6 roşii tari,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • ½ pahar vin sec,
  • 4 linguri ulei,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe şi vine, se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi cu ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se rumeneşte cu ulei călit. Vinetele se taie rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se sărează şi se lasă pentru 40-50 minute, apoi se stoarce sucul amar. Rondelele de vinete se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi. Prazul (partea verde) se taie rondele şi se prăjeşte uşor în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie cuburi mici. În ceaun se pun straturi carnea prăjită, vinetele şi ceapa, se adaugă usturoiul pisat cu sare, roşiile, foile de dafin, piperul, vinul, bulionul şi se înăbuşă cu capac pînă este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Popencu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Citeşte mai departe