Filtru pe categorii
  • views 23928 Vizualizări
  • posts 0

Zraze de Chişinău

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 2 linguri untură de porc,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de salată verde.

Pentru umplutură:

  • 1 ou,
  • 1 ceapă,
  • 3-5 ciuperci shampignons,
  • 1 lingură unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguriţe verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie de-a curmezişul fibrelor cîte 2 bucăţi pentru o porţie, se bate, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se rulează cîrnăciorii. Zrazele se trec prin faină, se înmoaie în ou şi se prăjesc în untură pe 2 părţi. Se dau la cuptor pînă sunt gata. 

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţa tăiată, untul moale, sarea, piperul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dănceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2796 locuitori

Dănceni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Dănceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 21 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2796 de oameni. Satul Dănceni a fost menționat documentar în anul 1617.

Citeşte mai departe