Filtru pe categorii
  • views 22507 Vizualizări
  • posts 0

Zraze de Chişinău

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 2 linguri untură de porc,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de salată verde.

Pentru umplutură:

  • 1 ou,
  • 1 ceapă,
  • 3-5 ciuperci shampignons,
  • 1 lingură unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguriţe verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie de-a curmezişul fibrelor cîte 2 bucăţi pentru o porţie, se bate, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se rulează cîrnăciorii. Zrazele se trec prin faină, se înmoaie în ou şi se prăjesc în untură pe 2 părţi. Se dau la cuptor pînă sunt gata. 

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţa tăiată, untul moale, sarea, piperul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Delacău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
2240 locuitori

Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.

Citeşte mai departe