21 octombrie 2010, 11:16 views 28010

Zraze de Chişinău

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 2 linguri untură de porc,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de salată verde.

Pentru umplutură:

  • 1 ou,
  • 1 ceapă,
  • 3-5 ciuperci shampignons,
  • 1 lingură unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguriţe verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie de-a curmezişul fibrelor cîte 2 bucăţi pentru o porţie, se bate, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se rulează cîrnăciorii. Zrazele se trec prin faină, se înmoaie în ou şi se prăjesc în untură pe 2 părţi. Se dau la cuptor pînă sunt gata. 

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţa tăiată, untul moale, sarea, piperul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.