21 octombrie 2010, 15:04 views 19723

Costiţă umplută cu tăieţei şi măruntaie

Ingrediente:

  • 800-1000 g costiţă,
  • 200 g de măruntaie de pui,
  • 10-12 ciuperci shampignons,
  • 1 pahar de tăieţei,
  • 1 bucată de înveliş membranos al organelor cavităţii abdominale (prapur),
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 4 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Carnea se taie în 4 bucăţi, se curăţă de pe os, se sărează, se piperează. Tăiţeii se fierb in apa sărata, se trec printr-o strecurătoare. Măruntaiele spălate şi curăţate se toacă, ciupercile se toacă şi ele mărunt, se prăjesc în ulei, se pune sare, piper, se adaugă la tăiţei, se amestecă bine. Masa obţinută se pune pe bucăţile de carne şi se înfăşoară cu prapur. Se prăjeşte într-o cantitate mică de ulei pe ambele părţi pînă la rumenire. Se dă la cuptor pentru 10-15 minute la temperatura de 180°C.
Acest fel de mîncare poate fi servit cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
327 locuitori

Curtoaia este un sat din cadrul comunei Condrăteşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 327 de oameni. Satul Curtoaia a fost menționat documentar în anul 1822.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.