Filtru pe categorii
  • views 14582 Vizualizări
  • posts 0

Costiţă umplută cu tăieţei şi măruntaie

Ingrediente:

  • 800-1000 g costiţă,
  • 200 g de măruntaie de pui,
  • 10-12 ciuperci shampignons,
  • 1 pahar de tăieţei,
  • 1 bucată de înveliş membranos al organelor cavităţii abdominale (prapur),
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 4 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Carnea se taie în 4 bucăţi, se curăţă de pe os, se sărează, se piperează. Tăiţeii se fierb in apa sărata, se trec printr-o strecurătoare. Măruntaiele spălate şi curăţate se toacă, ciupercile se toacă şi ele mărunt, se prăjesc în ulei, se pune sare, piper, se adaugă la tăiţei, se amestecă bine. Masa obţinută se pune pe bucăţile de carne şi se înfăşoară cu prapur. Se prăjeşte într-o cantitate mică de ulei pe ambele părţi pînă la rumenire. Se dă la cuptor pentru 10-15 minute la temperatura de 180°C.
Acest fel de mîncare poate fi servit cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cuhneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1435
Populația:
1829 locuitori

Cuhneşti este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bisericani, Cot, Serghieni, Tomeştii Vechi și Cuhneşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1829 de oameni. Satul Cuhnești a fost menționat documentar în anul 1435.

Citeşte mai departe