21 octombrie 2010, 11:43 views 31273

Ghiveci ţărănesc

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 5-6 cartofi,
  • 2 dovlecei,
  • 3 morcovi,
  • 2 roşii,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 pahare bulion de carne,
  • ½ lămîie,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • tarhon,
  • mentă verde,
  • 2 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Carnea se taie astfel ca să revină cîte 2-3 bucăţi la porţie şi se prăjeşte. Roşiile decojite, cartofii, dovleceii şi morcovii se taie cuburi. Ceapa se taie şi se prăjeşte.
În ulcele de ceramică se pun carnea şi legumele, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu bulion. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru 1,5-2 ore. La sfîrșit se presară cu usturoi pisat şi se stropeşte cu zeamă de lămîie.

Ghiveciul se serveşte presărat cu pătrunjel tocat, se garniseşte cu crenguţe de mentă şi tarhon.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
3640 locuitori

Butor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butor și India. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Butor alcătuia 3640 de oameni în anul 2000. Satul Butor a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.