Filtru pe categorii
  • views 20470 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc cu prune

Ingrediente:

•    500 g de carne de porc,
•    1 pahar de prune,
•    2 cepe,
•    3linguri de ulei vegetal,
•    2-3linguri de vin sec,
•    1½linguri de piure de roşii sau pastă,
•    1½ făină de grîu,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 pahar de orez.

Mod de preparare:

Carnea de porc pregătită se taie bucăţi nu foarte mari, se sară, se piperează, se prăjeşte, adăugîndu-se ceapa. Spălăm prunele, înlăturăm sîmburii, fierbem înăbuşit cu adaos de vin roşu sec. În cazan se amestecă carnea prăjită cu ceapă, prunele cu zeama lor, roşiile prăjite şi ele şi făina prăjită şi ea şi diluată cu bulion, adăugaţi sare şi fierbeţi înăbuşit pînă este gata.

Înainte de se servi puneţi orezul fiert pe farfurie, carnea cu prune, turnaţi sos obținut la fierbere.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sîngereii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Citeşte mai departe