Filtru pe categorii
  • views 23748 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale în ardei dulce

Ingrediente:

•    5-7 ardei dulci mari,
•    2 căpăţini de varză nu prea mari,
•    500 g de carne de porc,
•    2-3 linguri de orez,
•    2 cepe,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2linguri de verdeaţă tocată,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    6-8 roşii sau 1½linguri de roşii sau pastă de roşii,
•    1-2ardei dulci,
•    ½ pahar de borş acru sau un vîrf de cuţit de sare de lămîie,
•    1 pahar de smîntînă.

Mod de preparare:

Înlăturaţi seminţele, spălaţi ardeii. Preparaţi sarmalele confrom reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. Ardeii pregătiţi umpleţi-i cu sarmale şi îndesaţi-le bine. Preparaţi sarmalele mai departe conform reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”.  În cazul în care pregătiţi sarmale asortate cu varză, cu frunze de viță-de-vie, o parte din varză este înlocuită cu frunzele de viţă-de-vie (vezi reţeta „Sarmale moldoveneşti”). Sarmalele pregătite conform reţetei date au o nuanţă de gust în plus şi arată mai interesant pe farfurie.

Se servesc ardeii umpluţi cu sarmale cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zăicani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1596
Populația:
3110 locuitori

Zăicani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Zăicani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 16 km de orașul Rășcani și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3110 oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1596.

Citeşte mai departe