Filtru pe categorii
  • views 22123 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale în ardei dulce

Ingrediente:

•    5-7 ardei dulci mari,
•    2 căpăţini de varză nu prea mari,
•    500 g de carne de porc,
•    2-3 linguri de orez,
•    2 cepe,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2linguri de verdeaţă tocată,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    6-8 roşii sau 1½linguri de roşii sau pastă de roşii,
•    1-2ardei dulci,
•    ½ pahar de borş acru sau un vîrf de cuţit de sare de lămîie,
•    1 pahar de smîntînă.

Mod de preparare:

Înlăturaţi seminţele, spălaţi ardeii. Preparaţi sarmalele confrom reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. Ardeii pregătiţi umpleţi-i cu sarmale şi îndesaţi-le bine. Preparaţi sarmalele mai departe conform reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”.  În cazul în care pregătiţi sarmale asortate cu varză, cu frunze de viță-de-vie, o parte din varză este înlocuită cu frunzele de viţă-de-vie (vezi reţeta „Sarmale moldoveneşti”). Sarmalele pregătite conform reţetei date au o nuanţă de gust în plus şi arată mai interesant pe farfurie.

Se servesc ardeii umpluţi cu sarmale cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mireşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
915 locuitori

Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.

Citeşte mai departe