Filtru pe categorii
  • views 30486 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale asortate

Mod de preparare:

În dependenţă de anotimp şi de regiune sarmalele în Moldova sînt preparate nu numai în frunze de viţă-de-vie şi varză, ci şi în măcriş, în frunze tinere de arţar, podbal, sfeclă. Înainte să fie folosite ele sunt opărite în apă sărată. Apoi se pregătesc conform reţetei „Sarmale moldoveneşti”. Vor fi mai apetisante la servire sarmalele asortate învelite într-o frunză mare de varză.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Feşteliţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
2868 locuitori

Feşteliţa este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Feşteliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Feşteliţa a fost menționat documentar în anul 1773.

Citeşte mai departe