Filtru pe categorii
  • views 32195 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale asortate

Mod de preparare:

În dependenţă de anotimp şi de regiune sarmalele în Moldova sînt preparate nu numai în frunze de viţă-de-vie şi varză, ci şi în măcriş, în frunze tinere de arţar, podbal, sfeclă. Înainte să fie folosite ele sunt opărite în apă sărată. Apoi se pregătesc conform reţetei „Sarmale moldoveneşti”. Vor fi mai apetisante la servire sarmalele asortate învelite într-o frunză mare de varză.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mîndîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3402 locuitori

Mîndîc este un sat şi comună din raionul Drochia. Mîndîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Drochia și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3402 oameni. Satul Mîndîc a fost menționat documentar în anul 1631.

Citeşte mai departe