21 octombrie 2010, 14:10 views 35694

Pîrjoale ca la Chişinău

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de făină de grîu.

Pentru liezon:

  • 2 ouă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele şi se da prin maşina de tocat de 2 ori. Se adaugă sare, piper, ouă şi se amestecă bine. Se formează pîrjoale, se trec prin făină şi liezon, se rumenesc în tigaie pe ambele părţi şi se coc în cuptor pînă sunt gata.

Prepararea liezonului: Ouăle se bat, se adaugă sare, piper, lapte, faină şi se amestecă bine.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
3802 locuitori

Petreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreşti, Medeleni și Petreşti, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3802 oameni. Satul Petrești a fost menționat documentar în anul 1572 cu denumirea Poiana.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.