Filtru pe categorii
  • views 26612 Vizualizări
  • posts 0

Pîrjoale ca la Chişinău

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de făină de grîu.

Pentru liezon:

  • 2 ouă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele şi se da prin maşina de tocat de 2 ori. Se adaugă sare, piper, ouă şi se amestecă bine. Se formează pîrjoale, se trec prin făină şi liezon, se rumenesc în tigaie pe ambele părţi şi se coc în cuptor pînă sunt gata.

Prepararea liezonului: Ouăle se bat, se adaugă sare, piper, lapte, faină şi se amestecă bine.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Maiovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Citeşte mai departe