Filtru pe categorii
  • views 31608 Vizualizări
  • posts 0

Pîrjoale ca la Chişinău

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de făină de grîu.

Pentru liezon:

  • 2 ouă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele şi se da prin maşina de tocat de 2 ori. Se adaugă sare, piper, ouă şi se amestecă bine. Se formează pîrjoale, se trec prin făină şi liezon, se rumenesc în tigaie pe ambele părţi şi se coc în cuptor pînă sunt gata.

Prepararea liezonului: Ouăle se bat, se adaugă sare, piper, lapte, faină şi se amestecă bine.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rediul Mare

Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1150 locuitori

Rediul Mare este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Rediul Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 228 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1150 de oameni. Satul Rediul Mare a fost menționat documentar în anul 1773.

Citeşte mai departe