Filtru pe categorii
  • views 15896 Vizualizări
  • posts 0

Pulpă de porc înăbuşită cu cartofi

Ingrediente:

  • 2 pulpe de porc fără oase (0,8-1 kg).

Pentru marinadă: 

  • 2 linguri de sare,
  • piper negru praf,
  • 1 lingură de paprica,
  • 3-5 foi de dafin,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 păhare de suc de tomate.

Pentru garnitură:

  • 6-8 cartofi,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se unge cu un amestec de ulei, usturoi pisat, sare şi condimente şi se pune la marinat pentru 24 ore, apoi se înlătură foile de dafin, carnea se pune într-o tavă, deasupra se toarnă sucul de roşii si zeama, care s-a format în timpul marinarii, se acoperă cu folie de aluminiu şi se înăbuşă la temperatura de 180 °C timp de 1,5 ore. Cînd este gata, carnea se scoate folia de aluminiu şi se rumeneşte în cuptor la o temperatura de 200 °C timp de 5-7 minute. Se serveşte presărată cu verdeaţă şi usturoiul pisat. 

Prepararea garniturii: Cartofii se curăţă, se taie felii, se rumenesc în tigaie şi se dau la cuptor pînă sunt gata. Se presară cu usturoi pisat şi verdeaţă şi se garnisesc cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zaporojeț

Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
85 locuitori

Zaporojeț este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 104 km de Chișinău. Populaţia satului Zaporojeț alcătuia 85 de oameni în anul 2004. Satul Zaporojeț a fost înființat în anul 1928.

Citeşte mai departe