Filtru pe categorii
  • views 17879 Vizualizări
  • posts 0

Pulpă de porc înăbuşită cu cartofi

Ingrediente:

  • 2 pulpe de porc fără oase (0,8-1 kg).

Pentru marinadă: 

  • 2 linguri de sare,
  • piper negru praf,
  • 1 lingură de paprica,
  • 3-5 foi de dafin,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 păhare de suc de tomate.

Pentru garnitură:

  • 6-8 cartofi,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se unge cu un amestec de ulei, usturoi pisat, sare şi condimente şi se pune la marinat pentru 24 ore, apoi se înlătură foile de dafin, carnea se pune într-o tavă, deasupra se toarnă sucul de roşii si zeama, care s-a format în timpul marinarii, se acoperă cu folie de aluminiu şi se înăbuşă la temperatura de 180 °C timp de 1,5 ore. Cînd este gata, carnea se scoate folia de aluminiu şi se rumeneşte în cuptor la o temperatura de 200 °C timp de 5-7 minute. Se serveşte presărată cu verdeaţă şi usturoiul pisat. 

Prepararea garniturii: Cartofii se curăţă, se taie felii, se rumenesc în tigaie şi se dau la cuptor pînă sunt gata. Se presară cu usturoi pisat şi verdeaţă şi se garnisesc cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Jeloboc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1134 locuitori

Jeloboc este un sat din cadrul comunei Piatra, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1134 de oameni. Satul Jeloboc a fost menționat documentar în anul 1774.

Citeşte mai departe