Filtru pe categorii
  • views 17729 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc înăbuşită cu vin şi praz

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (piept sau carne de la gît),
  • 2 fire praz,
  • 3 ardei graşi,
  • 3 linguri ulei,
  • ¾ pahar vin sec,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper negru boabe,
  • foi de dafin,
  • 3 căţei de usturoi.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi cîte 2 bucăţi la o porţie, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi cu unt topit, se adaugă usturoi mărunţit, o parte de praz, foi de dafin. Se marinează la rece 2-3 ore. În tigaia cu ulei călit se rumeneşte carnea cu prazul, apoi se pune în ceaun, deasupra se pune prazul, care a rămas şi 1 ardei gras tăiat inele. Ceilalți 2 ardei graşi se mărunţesc în blender sau se dau prin răzătoare, se adaugă la carne, se toarnă vinul şi puţin bulion, se condimentează cu sare, piper negru boabe şi foi de dafin. Se înăbuşă cu capac la cuptor pînă este gata.
Se serveşte cu mămăligă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărăței

Statut:
Sat
Prima atestare:
1732
Populația:
353 locuitori

Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.

Citeşte mai departe