Filtru pe categorii
  • views 15153 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc înăbuşită cu vin şi praz

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (piept sau carne de la gît),
  • 2 fire praz,
  • 3 ardei graşi,
  • 3 linguri ulei,
  • ¾ pahar vin sec,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper negru boabe,
  • foi de dafin,
  • 3 căţei de usturoi.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi cîte 2 bucăţi la o porţie, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi cu unt topit, se adaugă usturoi mărunţit, o parte de praz, foi de dafin. Se marinează la rece 2-3 ore. În tigaia cu ulei călit se rumeneşte carnea cu prazul, apoi se pune în ceaun, deasupra se pune prazul, care a rămas şi 1 ardei gras tăiat inele. Ceilalți 2 ardei graşi se mărunţesc în blender sau se dau prin răzătoare, se adaugă la carne, se toarnă vinul şi puţin bulion, se condimentează cu sare, piper negru boabe şi foi de dafin. Se înăbuşă cu capac la cuptor pînă este gata.
Se serveşte cu mămăligă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Parcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Citeşte mai departe