Filtru pe categorii
  • views 16536 Vizualizări
  • posts 0

Rulade cu carne de porc în foi de varză

Ingrediente:

  • 800 g de ceafă de porc,
  • 10-12 ciuperci shampignons,
  • ½ căpăţînă varză murată,
  • 1 pelicula de grăsime,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 3 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Carnea se taie în patru bucăţi, se bate, se sărează şi se piperează. Ciupercile spălate şi curăţite se taie felii, se prăjesc în ulei. Pe fiecare bucată de carne se pun ciupercile prăjite, se rulează şi se înfăşoară în frunza de varză şi pelicula de grăsime.  Se prăjeşte în ulei pînă la rumenire şi se dă la cuptor cu capac în acelaşi vas, în care s-a prăjit, pînă ce este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stoianovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
1372 locuitori

Stoianovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Stoianovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cantemir și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1372 de oameni. Satul Stoianovca a fost înființat în anul 1912.

Citeşte mai departe