Filtru pe categorii
  • views 15848 Vizualizări
  • posts 0

Rulade cu carne de porc în foi de varză

Ingrediente:

  • 800 g de ceafă de porc,
  • 10-12 ciuperci shampignons,
  • ½ căpăţînă varză murată,
  • 1 pelicula de grăsime,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 3 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Carnea se taie în patru bucăţi, se bate, se sărează şi se piperează. Ciupercile spălate şi curăţite se taie felii, se prăjesc în ulei. Pe fiecare bucată de carne se pun ciupercile prăjite, se rulează şi se înfăşoară în frunza de varză şi pelicula de grăsime.  Se prăjeşte în ulei pînă la rumenire şi se dă la cuptor cu capac în acelaşi vas, în care s-a prăjit, pînă ce este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Antoneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1042 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leca și Antoneşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1042 de oameni. Satul Antonești a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Citeşte mai departe