Rulade cu carne de porc în foi de varză
Ingrediente:
- 800 g de ceafă de porc,
- 10-12 ciuperci shampignons,
- ½ căpăţînă varză murată,
- 1 pelicula de grăsime,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 3 linguri de ulei vegetal.
Mod de preparare:
Carnea se taie în patru bucăţi, se bate, se sărează şi se piperează. Ciupercile spălate şi curăţite se taie felii, se prăjesc în ulei. Pe fiecare bucată de carne se pun ciupercile prăjite, se rulează şi se înfăşoară în frunza de varză şi pelicula de grăsime. Se prăjeşte în ulei pînă la rumenire şi se dă la cuptor cu capac în acelaşi vas, în care s-a prăjit, pînă ce este gata.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1661
- Populația:
- 1528 locuitori
Ghindeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghindeşti, Hîrtop, Tîra, loc. st. cf. Ţîra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1528 locuitori. Satul Ghindești a fost menționat documentar în anul 1661.