21 octombrie 2010, 11:04 views 20102

Zraze „Nistru”

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc (pulpă sau piept),
  • 3 linguri untură,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură untură,
  • 1 ou,
  • 2 linguri frişca,
  • 1 lingură caşcaval mărunţit,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Carnea se taie cîte 2 bucăţi la o porţie se bate pînă la grosimea de 0,5 cm, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se răsucesc cîrnăciorii şi se prăjesc pe toate părţile în untură călită, apoi se dau la cuptor pentru 4-5 minute. 

Prepararea umpluturii: Ouăle se bat cu frişcă, se sărează, se dau la cuptor. Omleta se taie fidea, se adaugă caşcaval, pătrunjel, ceapă prăjită, se pipărează şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2867 locuitori

Ţînţăreni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţînţăreni și Creţoaia. Satul Țînțăreni este situat la o distanță de 10 km de orașul Anenii Noi și la 33 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2867 de oameni. Prima atestare a satului Ţînţăreni a fost în 1659 (cu numele de Luțeni).

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.