Filtru pe categorii
  • views 17281 Vizualizări
  • posts 0

Zraze „Nistru”

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc (pulpă sau piept),
  • 3 linguri untură,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură untură,
  • 1 ou,
  • 2 linguri frişca,
  • 1 lingură caşcaval mărunţit,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Carnea se taie cîte 2 bucăţi la o porţie se bate pînă la grosimea de 0,5 cm, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se răsucesc cîrnăciorii şi se prăjesc pe toate părţile în untură călită, apoi se dau la cuptor pentru 4-5 minute. 

Prepararea umpluturii: Ouăle se bat cu frişcă, se sărează, se dau la cuptor. Omleta se taie fidea, se adaugă caşcaval, pătrunjel, ceapă prăjită, se pipărează şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul-Leca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
1295 locuitori

Vadul-Leca este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 35 km de orașul Telenești şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Vadul–Leca a fost menționat documentar în anul 1662.

Citeşte mai departe