Filtru pe categorii
  • views 13689 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc cu morcov şi pătrunjel

Ingrediente:

•    1 kg de carne de porc de la piept fără os,
•    2 linguri de unt,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    0,5 linguriţă de paprica,
•    1 morcov,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    2-3 foi de dafin,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, grăsimea în plus, lăsaţi un strat de numai 0,5 cm. Usturoiul şi foile de dafin se mărunţesc, carnea se unge cu un amestec de sare, piper, paprica, foi de dafin şi usturoi. Legumele spălate şi curăţate se taie pai, se trec prin sare măruntă. Cu ajutorul cuţitului cu lama subţire sau cu acul de bucătărie faceţi incizii şi înfigeți legumele. Lăsaţi să se marineze 12-24 de ore (în dependenţă de cît de tînără e carnea), într-un vas emailat. Semifabricatul marinat se pune într-o tavă unsă cu ulei vegetal, pe carne se pun bucăţele de unt se acoperă cu o frunză de varză (în varianta modernă – cu folie de aluminiu) şi a se coace la cuptor la temperatura de 190-200 grade timp de 45 minute.

Carnea este gata, atunci cînd dacă o înfigeţi din ea curge un suc incolor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Drăguşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Citeşte mai departe