Filtru pe categorii
  • views 9119 Vizualizări
  • posts 0

File de carne de vită la grătar

Ingrediente:

•    1 kg file de carne de vită,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de vin sec,
•    ½ mănunchi de verdeaţă,
•    1/3 praz, sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

La prepararea acestui fel de mîncare se foloseşte file din carne de vită sau viţel (marginea groasa cu diametrul de macră mare). Carnea se curăţă de pelicule şi se taie cam de 6-7 cm, fără să se bată, cu un cuţit subţire sau cu o andrea se fac cîteva împunsături, se face ruladă, se unge cu ulei vegetal, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin şi se lasă să se marineze 1,5-2 ore, adăugîndu-se verdeaţa, prazul.

Fileul se îmbracă pe un ac pentru frigărui şi se frige pe reţeaua încinsă a grătarului, unsă cu slănină afumată, se întoarce periodic pe toate părţile ca să se prăjească uniform.  Mujdeiul se serveşte separat.

Acest fel de bucate va fi pe placul acelora dintre dumneavoastră care preferaţi carnea suculentă cu sos roz.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Goleni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1239 locuitori

Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de  10 km de oraşul Edineţ şi la  210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.

Citeşte mai departe