15 martie 2011, 10:00 views 15110

„Trei ciobănei”

Ingrediente:

•    600 g de file carne de vită,
•    600 g muşchi de porc de pe spate,
•    500 g fileu de găină,
•    150 g de slănină afumată,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se taie toate bucăţile de carne felii egale, se bat prin peliculă pînă la grosimea de 0,3-0,5 cm, se sărează, se piperează, se taie panglici cu lăţimea de 2 cm cît se poate de lungi. Slănina afumată fără şorici se taie la fel panglici de aceeaşi lăţime. (ca să fie mai uşor de tăiat se congelează în prealabil). Semifabricatele se rulează într-o spirală respectîndu-se următoarea ordine – pe centru − spirala din carne de vită, în mijloc– fileul din carne de găină, pe exterior – spirala din carne de porc. Între fiecare fel de carne se pune cîte un strat de slănină afumată. Întăriţi-le cu beţişoare pentru frigărui sau ace în formă de cruce. Coaceţi-le la grătar timp de 10 minute la foc mediu.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
106 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Sîngerei şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Antonovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.