Frigărui cu ciuperci proaspete la grătar
Ingrediente:
- 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci),
- 2 cepe,
- 100 g şuncă,
- 100 g slănină,
- sare,
- piper negru măcinat,
- sare de lămîie.
Mod de preparare:
Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă rece, în care s-a dizolvat un pic sare de lămîie, se înlătură pulpa ciupercilor mai măşcate (ciupercile mai mărunte si folosesc întregi), apoi se fierb 5-10 minute în apă cu puţină sare, se strecoară. Ceapa se taie inele, şunca şi slănina se taie felii subţiri. Ciupercile fierte, ceapa, şunca şi slănina se pun pe rînd pe un beţişor de lemn şi se prăjesc la grătar. Îndată după prăjire se piperează (nu se recomandă să se pipereze shampignons, pentru că piperul le ia din gustul fin). Puteţi prăji frigăruii şi în tigaie, pentru aceasta beţişoarele de lemn trebuie să nu depăşească în lungime diametrul tigăii.
Se servesc cu legume proaspete. Frigăruii pot fi pregătiţi şi din ciuperci uscate. Acestea se aleg, se spălă şi se moaie în lapte diluat cu apă pe 3-5 ore, apoi se spălă cu apă fierbinte, se strecoară şi se pregătesc cum este descris mai sus.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1956
- Populația:
- 197 locuitori
Calfa Nouă este un sat din cadrul comunei Calfa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Anenii Noi și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Calfa Nouă a fost înființat în anul 1956.