Filtru pe categorii
  • views 17199 Vizualizări
  • posts 0

Costiţă la grătar

Ingrediente:

•    700 g carne de porc (costiţe),
•    1-2 linguri de vin,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    2-3 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Îndepărtaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi transversal fibrelor cîte un cotlet cu os pentru o porţie. Curăţaţi osul de pelicule şi carne. O parte din os tăiaţi-o. Bateţi cotletul, stropiţi-l cu vin alb sec, cu ulei vegetal şi lăsaţi pentru 20-30 minute. Prăjiţi pe reţeaua de grătar unsă cu slănină afumată şi încinsă, pe ambele părţi, cotletul gata se presară cu piper, sare.

Puneţi costiţa în farfurie, pe os îmbrăcaţi un element decorativ o papiotă din hîrtie, mujdeiul se va servi separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şirăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
2407 locuitori

Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şirăuţi este situat la o distanță de 3 km de oraşul Lipcani, 31 km de oraşul Briceni şi 250 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2407 oameni. Atestat documentar la 1453, satul Şirăuţi s-a aflat timp îndelungat în proprietatea mănăstirii Putna.

Citeşte mai departe