Filtru pe categorii
  • views 18047 Vizualizări
  • posts 0

Costiţă la grătar

Ingrediente:

•    700 g carne de porc (costiţe),
•    1-2 linguri de vin,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    2-3 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Îndepărtaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi transversal fibrelor cîte un cotlet cu os pentru o porţie. Curăţaţi osul de pelicule şi carne. O parte din os tăiaţi-o. Bateţi cotletul, stropiţi-l cu vin alb sec, cu ulei vegetal şi lăsaţi pentru 20-30 minute. Prăjiţi pe reţeaua de grătar unsă cu slănină afumată şi încinsă, pe ambele părţi, cotletul gata se presară cu piper, sare.

Puneţi costiţa în farfurie, pe os îmbrăcaţi un element decorativ o papiotă din hîrtie, mujdeiul se va servi separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîrtop

Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Citeşte mai departe