Filtru pe categorii
  • views 9566 Vizualizări
  • posts 0

Frigărui din ficat la grătar

Ingrediente:

•    500 g ficat de porc sau vită,
•    100 g piept afumat,
•    2-3 cepe,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    3-4 linguri de mujdei.

Mod de preparare:

Ficatul spălat şi curăţat de vită sau de porc se taie bucăţi, se sară. Pieptul afumat se taie felii, ceapa − inele. Ficatul se pune alternîndu-se cu piept şi ceapă pe beţişoare pentru frigărui sau pe ace şi se frige pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, întorcîndu-se periodic. Imediat după frigere se presară cu piper. Se serveşte cu legume de sezon şi se stropeşte cu mujdei.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cinişeuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Citeşte mai departe