21 ianuarie 2011, 17:15 views 40130

Carne de oaie la grătar

Ingrediente:

•    1 kg de carne de oaie,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    2-3 linguri de vin sec alb,
•    4-5 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală) tăiată transversal cîte o bucată la porţie, se pune într-un vas separat, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin, cu ulei vegetal şi se lasă să se marineze circa 4-5 ore. Înainte de se prăji rotiţi carnea în formă de spirală (cu partea mai groasă înăuntru) şi îmbrăcaţi-o pe un ac pentru frigărui. Ungeţi reţeaua grătarului cu slănină afumată, frigeţi carnea de oaie pînă e gata la foc domol.

Înainte de a servi carnea scoateţi-o de pe acele pentru frigărui pe o farfurie sau un platou. Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.