21 ianuarie 2011, 17:11 views 12729

Miel la grătar

Ingrediente:

•    1 kg de carne de miel,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    2 linguri de vin sec de masă,
•    4 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se ia piciorul posterior sau partea lombară a mielului. Se scoate carnea de pe oase, se curăţă de tendoane şi pelicule, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală, se unge cu ulei vegetal, se stropeşte cu vin, se lasă pentru 1-2 ore.

Se pune mielul pe reţeaua unsă cu slănină afumată şi încinsă, se frige pe ambele părţi pînă este gata, imediat după prăjire se sărează şi se piperează. Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.