Filtru pe categorii
  • views 10885 Vizualizări
  • posts 0

Raţă înăbuşită cu prune uscate

Ingrediente:

•    1 raţă,
•    2 cepe,
•    1 morcov,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 roşii,
•    3 pahare prune uscate,
•    5 mere,
•    3 linguri ulei,
•    3 linguri smîntînă,
•    1 lingură de pastă de roşii,
•    2-3 linguri apă,
•    sare,
•    foi de salată verde.
 
Mod de preparare:

Raţa se taie bucăţi, se presară cu sare şi se rumeneşte în ulei. Apoi carnea se pune într-un ceaun, se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate cuburi, smîntînă, pasta de roşii, puţină apă, sare, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă. Prunele se opăresc, sîmburii se înlătură, merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Cînd carnea devine moale, se adaugă prunele şi merele, şi se mai înăbuşă puţin.
Carnea se serveşte cu sosul în care a fiert înăbuşit, cu prune şi felii de roşii. Se garniseşte cu foi de salată verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şirăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
2407 locuitori

Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şirăuţi este situat la o distanță de 3 km de oraşul Lipcani, 31 km de oraşul Briceni şi 250 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2407 oameni. Atestat documentar la 1453, satul Şirăuţi s-a aflat timp îndelungat în proprietatea mănăstirii Putna.

Citeşte mai departe