Filtru pe categorii
  • views 11217 Vizualizări
  • posts 0

Raţă înăbuşită cu prune uscate

Ingrediente:

•    1 raţă,
•    2 cepe,
•    1 morcov,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 roşii,
•    3 pahare prune uscate,
•    5 mere,
•    3 linguri ulei,
•    3 linguri smîntînă,
•    1 lingură de pastă de roşii,
•    2-3 linguri apă,
•    sare,
•    foi de salată verde.
 
Mod de preparare:

Raţa se taie bucăţi, se presară cu sare şi se rumeneşte în ulei. Apoi carnea se pune într-un ceaun, se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate cuburi, smîntînă, pasta de roşii, puţină apă, sare, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă. Prunele se opăresc, sîmburii se înlătură, merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Cînd carnea devine moale, se adaugă prunele şi merele, şi se mai înăbuşă puţin.
Carnea se serveşte cu sosul în care a fiert înăbuşit, cu prune şi felii de roşii. Se garniseşte cu foi de salată verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chetrișul Nou

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Citeşte mai departe