Filtru pe categorii
  • views 35485 Vizualizări
  • posts 0

Friptură de pui în ulcele

Ingrediente:

•    1 kg carne de pui,
•    ½ pahar ulei,
•    6 cartofi,
•    3 linguri făină de grîu,
•    2 ouă,
•    1½ pahar smîntînă,
•    2-3 cepe,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tocată,
•    4 ulcele de ceramică.
 
Mod de preparare:

Bucăţile de carne de pui se presară cu sare şi piper şi se prăjesc în ulei şi ceapă pînă sînt gata. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrșit. Cartofii cruzi se dau prin răzătoare, se amestecă cu făină şi ou, se sărează se piperează, se bat bine şi se prăjesc. În ulcele se pune carnea, deasupra se pun clătitele de cartofi, se acoperă cu smîntînă şi se dau la cuptor pentru 15- 20 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Taraclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
227 locuitori

Taraclia este un sat din cadrul comunei Sadîc, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Cantemir și la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1886.

Citeşte mai departe