18 octombrie 2010, 17:52 views 18612

Pui înăbuşit cu mere

Ingrediente:

  • 2 pui,
  • 100 g piept de porc afumat,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 3 mere (acre),
  • 3 linguri smîntînă,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel şi cimbru verde,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Puii se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. Merele se curăţă de coajă şi se amestecă cu pastă de roşii, se adaugă foi de dafin. Amestecul se pune în ulcele ceramice, deasupra se pune cimbru, apoi carnea şi pieptul de porc afumat. Se presară cu sare şi verdeaţa tăiată, se acoperă cu bulion şi cu smîntînă. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru o oră.

Carnea se serveşte în farfurii, deasupra se toarnă sos. Se garniseşte cu felii de roşii şi pătrunjel verde. Poate fi servită cu mămăligă sau cu orez fiert.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
2398 locuitori

Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.