Filtru pe categorii
  • views 22951 Vizualizări
  • posts 0

Şolduri de găină umplute cu ciuperci

Ingrediente:

•    4 şolduri de găină de dimensiuni medii,
•    14-16 shampignons,
•    2-3 cepe,
•    2 roşii tari,
•    ½ pahar de brînză nesărată dată prin răzătoare (caşcaval),
•    2-3linguri de ulei vegetal,
•    2ouă,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Scoateți pielea de pe şolduri ca ciorapul, tăiaţi osul pînă la încheietură, scoateţi carnea de pe os, tăiaţi-o pai. Ciupercile şi ceapa curăţate şi spălate se taie pai şi se rumenesc în ulei vegetal.  În carne, ciuperci, ceapă adăugăm brînza şi roşiile oprite şi decojite în prealabil, tăiate bucăţi mărunte, sare, piper, ouă crude. Amestecăm bine totul.

Umplem cu masa obţinută şoldul de găină. Marginile pielii le fixăm cu scobitori, dîndu-i forma de şold. Pe tava unsă cu ulei vegetal se pun semifabricatele, care se ung şi ele cu ulei. A se coace la temperatura de 180 de grade timp de 30-35 minute. Scoatem scobitorile. A se servi cu legume de sezon şi cu verdeaţă.

 


Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Catranîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1397 locuitori

Catranîc este un sat şi comună din raionul Făleşti. Catranîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Satul Catranîc a fost menționat documentar în anul 1617.

Citeşte mai departe