19 octombrie 2010, 10:01 views 24754

Friptură în ulcele ca la mama acasă

Ingrediente:

  • 2 ouă,
  • 4 linguri ulei,
  • 300 g fileu de pui,
  • 150 g carne de porc,
  • 3-4 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 8 clătite subţiri.

Pentru umplutură:

  • ½ kg brînză de vaci,
  • 2 ouă,
  • sare.

Mod de preparare:

Se pregătesc clătitele, fiecare se taie în 3-4 părţi. Brînza se amestecă cu ouă şi sare, acest amestec se înveleşte în clătite - cîte 6-8 clătite la o porţie. Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori, se adaugă ouăle, laptele, sarea şi piperul, se amestecă bine şi se formează chifteluţe mici - cîte 6-8 la o porţie - şi se fierb la aburi. Clătitele se aşează în ulcele, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C timp de 5-7 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1761
Populația:
1851 locuitori

Molovata Nouă este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molovata Nouă și Roghi. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1851 de oameni. Satul Molovata Nouă a fost menționat documentar în anul 1761.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.