15 martie 2011, 11:02 views 20841

Zraze «Codreanca»

Ingrediente:

•    350 g file de găină,
•    150 g de carne de porc,
•    2 ouă,
•    4  linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de unt,
•    1 lingură de făină de grîu,
•    2 linguri de pesmeţi măcinaţi din pîine albă de grîu,
•    2 linguri de bulion de carne,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de salată verzi.

Pentru tocătură:
•    1ceapă,
•    2 linguri de brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    1 lingură de unt,
•    1 ou,
•    1lingură de ulei vegetal,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1lingură de pătrunjel tocat mărunt.

Mod de preparare:

Carnea de găină şi de porc tăiaţi-o bucăţi, treceţi-o prin răzătoare 1-2 ori, adăugaţi ouăle, bulionul, sarea, piperul. Amestecaţi bine tocătura, împărțiți-o în turte. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, ridicaţi marginile şi prindeţi-le. Formaţi zrazele, treceţi-le prin făină, apoi prin ou şi prin pesmeţi, prăjiţi-le bine în uleiul încins, apoi daţi-le pentru 4-5 minute la cuptor.
Înainte de a fi servite zrazele se stropesc cu unt topit.

 Prepararea tocăturii: Brînza nesărată se amestecă cu ceapa prăjită în ulei, cu ou fiert tocat, usturoi mărunţit, verdeaţă, unt înmuiat. Adăugaţi sare, piper, amestecaţi.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
108 locuitori

Pistruienii Noi este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 42 km de oraşul Teleneşti şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 108 oameni. Satul Pistruienii Noi a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.