Raţă în sos de vişine
Ingrediente:
• 1 raţă (1,2-1,5kg),
• 4 linguri de ulei vegetal,
• sare,
• piper negru măcinat.
Pentru sos:
• 2 pahare de vişine proaspete sau congelate,
• 1 pahar de vin roşu,
• 3 buc. de cuişoare,
• 3-5 boabe de cuişoare englezeşti.
Mod de preparare:
Raţa spălată tăiaţi-o bucăţi, săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o în ulei vegetal pînă formează o coajă aurie, turnaţi o cantitate mică de apă şi fierbeţi înăbuşit cu capac pînă este gata. Turnaţi sosul de vişine peste raţa gata şi mai lăsaţi pe foc timp de 2-3minute. A se servi fierbinte.
Prepararea sosului: Scoateţi sîmburii de la vişine, turnaţi vinul, fierbeţi înăbuşit la foc domol într-un vas emailat, pînă vişinele sînt fierte. Adăugaţi cuişoarele englezeşti, lăsaţi să mai fiarbă timp de 3-5 minute, scoateţi apoi cuişoarele. Treceţi masa prin sită sau mărunţiţi-o în blender.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1577
- Populația:
- 2776 locuitori
Teţcani este un sat şi comună din raionul Briceni. Teţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Teţcani se află la o distanță de 27 km de oraşul Briceni şi la 260 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2776 de oameni. Prima atestare documentară a satului Teţcani datează din anul 1577.