Filtru pe categorii
  • views 11078 Vizualizări
  • posts 0

Raţă în sos de vişine

Ingrediente:
•    1 raţă (1,2-1,5kg),
•    4 linguri de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru sos:
•    2 pahare de vişine proaspete sau congelate,
•    1 pahar de vin roşu,
•    3 buc. de cuişoare,
•    3-5 boabe de cuişoare englezeşti.

Mod de preparare:

Raţa spălată tăiaţi-o bucăţi, săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o în ulei vegetal pînă formează o coajă aurie, turnaţi o cantitate mică de apă şi fierbeţi înăbuşit cu capac pînă este gata. Turnaţi sosul de vişine peste raţa gata şi mai lăsaţi pe foc timp de 2-3minute. A se servi fierbinte.

Prepararea sosului: Scoateţi sîmburii de la vişine, turnaţi vinul, fierbeţi înăbuşit la foc domol într-un vas emailat, pînă vişinele sînt fierte. Adăugaţi cuişoarele englezeşti, lăsaţi să mai fiarbă timp de 3-5 minute, scoateţi apoi cuişoarele. Treceţi masa prin sită sau mărunţiţi-o în blender.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Măcăreuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
553 locuitori

Măcăreuca este un sat din cadrul comunei Cotova, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 553 de oameni. Satul Măcăreuca a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Citeşte mai departe