Filtru pe categorii
  • views 14142 Vizualizări
  • posts 0

Vinete cu umplutură de carne de pui

Ingrediente:

  • 200 g file de pui,
  • 2 vinete de mărime medie,
  • 3 linguri maioneză,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 2 linguri caşcaval ras,
  • 1 linguriţă făină,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se fierbe fileul de pui. Vinetele se curăţă de peduncul şi se taie în două de-a lungul. Cu o lingură se scoate o parte din pulpă. Pulpa tocată se prăjeşte în ulei, se adaugă carnea de pui, se încălzește, se adaugă 1 lingură cașcaval ras, usturoiul, 1,5 lingură  maioneză, se amestecă, se umplu vinetele cu masa obţinută şi se dă la cuptor pentru 15 minute la 150 de grade. Restul caşcavalului, maionezei, făina se amestecă, se ung vinetele, şi se mai ţin la cuptor 3-5 minute la 170 grade pînă se obţine o crustă rumenă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pleşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Citeşte mai departe