Filtru pe categorii
  • views 17264 Vizualizări
  • posts 0

Zraze din carne de găină de casă cu ciuperci

Ingrediente:

•    300 g de fileu din carne de găină,
•    300 g de carne de porc,
•    2-3 ouă,
•    3-4 linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de unt,
•    0,5pahar de făină de grîu,
•    2 linguri de lapte,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru tocătură:
•    6-8 shampignons,
•    1 ceapă,
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea de găină şi de porc se taie bucăţi, se trece prin maşina de tocat carne de 1-2 ori se adaugă ouăle, laptele, sarea, piperul. Se amestecă bine totul, se fac turte, în mijlocul fiecăreia se pune umplutura, marginile se unesc, se prind cu scobitori, se trec prin făină şi se prăjesc pe tigaia încinsă bine cu ulei vegetal, apoi se dau la cuptor pentru puțin timp. Înainte de fi servite se stropesc cu unt topit.

Prepararea tocăturii: ceapa pregătită se taie cubuleţe mărunte, shampignons felii. Ciupercile se prăjesc în unt. Se adaugă sare, se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Rusului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Citeşte mai departe