Filtru pe categorii
  • views 27224 Vizualizări
  • posts 0

Curcan (curcă) umplut cu tăieţei şi măruntaie

Ingrediente:

•    1 curcan (curcă) (2-2,5 kg),
•    măruntaie de pasăre,
•    tăieţei de casă, 4 pahare (vezi reţeta „Tăieţei de casă),
•    0,5 pahare de ulei vegetal,
•    2-3 cepe,
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Curcanul prelucrat se pune în apă sărată (2 linguri la 1 litru de apă) pentru 6-8 ore, scurgeţi apoi apa, uscaţi curcanul, ungeţi pe dinafară şi pe dinăuntru cu sare şi piper. Fierbeți tăieţeii pînă sînt gata (vezi reţeta „Tăieţei de casă), strecuraţi-i. Măruntaiele prelucrate (pipota, inima, rinichii, plămînii, ficatul) tăiaţi mărunt şi prăjiţi în ulei (pipota şi inima pot fi fierte în prealabil). Ceapa curăţată se taie cubuleţe şi se rumeneşte în ulei pînă la culoarea aurie. În tăieţeii fierţi se adaugă ceapă, măruntaiele, se adaugă sare, piper se amestecă. Umpleţi curcanul marinat, coaseţi-l cu aţă albă, ungeţi-l cu unt. Puneţi curcanul într-o tavă unsă cu ulei şi coaceţi-l la temperatura de 160-170 de grade timp de 2 ore în dependenţă de cît de tînără e pasărea.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Țîbuleuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Citeşte mai departe