Filtru pe categorii
  • views 13932 Vizualizări
  • posts 0

Ciorbă cu carne de oi

Ingrediente:

  • 8 pahare apă,
  • 500 g carne grasă de oi,
  • 4 cartofi,
  • 4 cepe,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • ¼ căpăţână varză,
  • 1 castravete murat,
  • 1 ardei gras,
  • 2 roşii,
  • 1 ou,
  • 3 linguri smântână,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • ½ ardei iute,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata, având grijă să nu clocotească. Se adaugă sarea, feliile de cartofi. Când se înmoaie cartofii, se adaugă ceapa, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina  tăiate mășcat, varza, castravetele murat, curăţat de coajă şi seminţe şi prăjit uşor. Peste 15-20 minute se pune ardeiul gras, tăiat fidea, roşiile mărunţite, piperul, foile de dafin, ardeiul iute, leuşteanul verde. Se ia de pe foc, se adaugă ou bătut cu smântână.

Ciorba se serveşte în castroane de ceramică, presărată cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Carabetovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Citeşte mai departe