11 octombrie 2010, 14:24 views 21983

Ciorbă cu carne de oi

Ingrediente:

  • 8 pahare apă,
  • 500 g carne grasă de oi,
  • 4 cartofi,
  • 4 cepe,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • ¼ căpăţână varză,
  • 1 castravete murat,
  • 1 ardei gras,
  • 2 roşii,
  • 1 ou,
  • 3 linguri smântână,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • ½ ardei iute,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata, având grijă să nu clocotească. Se adaugă sarea, feliile de cartofi. Când se înmoaie cartofii, se adaugă ceapa, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina  tăiate mășcat, varza, castravetele murat, curăţat de coajă şi seminţe şi prăjit uşor. Peste 15-20 minute se pune ardeiul gras, tăiat fidea, roşiile mărunţite, piperul, foile de dafin, ardeiul iute, leuşteanul verde. Se ia de pe foc, se adaugă ou bătut cu smântână.

Ciorba se serveşte în castroane de ceramică, presărată cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
104 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Anenii Noi și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.