Filtru pe categorii
  • views 15769 Vizualizări
  • posts 0

Crap la grătar

Ingrediente:

  • 1 kg de crap,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • 1 lămîie,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se ia fileul de peşte, se taie bucăţi (dacă crapul e mic - fileul se lasă întreg), se sărează, se stropeşte cu vin, ulei şi zeamă de lămîie, se marinează 30-40 minute. Fileul se prăjeşte puţin pe ambele părţi la grătar, apoi se dă la cuptor.

Se serveşte cu mujdei.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1 

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Secăreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe