19 octombrie 2010, 13:13 views 22058

Crap la grătar

Ingrediente:

  • 1 kg de crap,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • 1 lămîie,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se ia fileul de peşte, se taie bucăţi (dacă crapul e mic - fileul se lasă întreg), se sărează, se stropeşte cu vin, ulei şi zeamă de lămîie, se marinează 30-40 minute. Fileul se prăjeşte puţin pe ambele părţi la grătar, apoi se dă la cuptor.

Se serveşte cu mujdei.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1 

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1589
Populația:
893 locuitori

Ţepilova este un sat din cadrul comunei Ocolina, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 893 de oameni. Satul Țepilova a fost menționat documentar în anul 1589.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.