Filtru pe categorii
  • views 14574 Vizualizări
  • posts 0

Crap la grătar

Ingrediente:

  • 1 kg de crap,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • 1 lămîie,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se ia fileul de peşte, se taie bucăţi (dacă crapul e mic - fileul se lasă întreg), se sărează, se stropeşte cu vin, ulei şi zeamă de lămîie, se marinează 30-40 minute. Fileul se prăjeşte puţin pe ambele părţi la grătar, apoi se dă la cuptor.

Se serveşte cu mujdei.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1 

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Delacău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
2240 locuitori

Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.

Citeşte mai departe