Filtru pe categorii
  • views 15206 Vizualizări
  • posts 0

Supă cu frecăţei

Ingrediente:

  • 8 pahare apă,
  • 500 g carne de vită,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ rădăcină de pătrunjel,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru pisat,
  • 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

Pentru frecăţei:

  • 1 pahar făină de grâu,
  • 1 ou,
  • 1-2 linguri apă,
  • sare.

Mod de preparare:

Carnea se pune în uncrop şi se fierbe. După ce nu se mai face spumă, se sărează, se adaugă morcovul, ceapa, pătrunjelul, tăiate cuburi şi se fierbe până este gata. Se adaugă frecăţeii uscaţi, se dă în clocot, se ia de pe foc şi se presară cu verdeaţă.

Prepararea frecăţeilor: În faină se toarnă un amestec din apă, sare şi ou şi se frământă aluatul dens. Se lasă pe 25-30 minute, se frământă iar, se dă prin răzătoare şi se lasă ca să se usuce. Ca să nu se lipească, aluatul trebuie periodic presărat cu faină.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Parcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
10556 locuitori

Parcani este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 64 km de Chișinău. Populaţia satului Parcani alcătuia 10 556 de oameni în anul 2000. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1768.

Citeşte mai departe