Filtru pe categorii
  • views 16191 Vizualizări
  • posts 0

Supă cu frecăţei

Ingrediente:

  • 8 pahare apă,
  • 500 g carne de vită,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ rădăcină de pătrunjel,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru pisat,
  • 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

Pentru frecăţei:

  • 1 pahar făină de grâu,
  • 1 ou,
  • 1-2 linguri apă,
  • sare.

Mod de preparare:

Carnea se pune în uncrop şi se fierbe. După ce nu se mai face spumă, se sărează, se adaugă morcovul, ceapa, pătrunjelul, tăiate cuburi şi se fierbe până este gata. Se adaugă frecăţeii uscaţi, se dă în clocot, se ia de pe foc şi se presară cu verdeaţă.

Prepararea frecăţeilor: În faină se toarnă un amestec din apă, sare şi ou şi se frământă aluatul dens. Se lasă pe 25-30 minute, se frământă iar, se dă prin răzătoare şi se lasă ca să se usuce. Ca să nu se lipească, aluatul trebuie periodic presărat cu faină.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şoldăneşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Citeşte mai departe