Filtru pe categorii
  • views 34710 Vizualizări
  • posts 0

"Bureachiţă" - supă de roşii cu pelmeni

Ingrediente:

  • 1 l suc de roşii,
  • 800 g apă,
  • 4 cepe,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 2 morcovi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru pelmeni: aluat - vezi reţeta Colțunași cu brînză;

Pentru umplutură:

  • 400 g carne de porc,
  • 2 cepi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Sucul de roşii se amestecă cu apă, ceapa şi pătrunjelul se adaugă întregi, morcovul tăiat fidea. Se fierbe până legumele se înmoaie, apoi se adaugă sare şi piper. Când supa este gata, în ea se fierb colţunaşii. «Bureachiţa» se serveşte cu smîntînă. 

Prepararea pelmenilor: Aluatul se întinde foaie de 1,5 mm grosime şi cu ajutorul unui pahar se taie cerculeţe, în care se pune umplutura, apoi se lipesc colţunaşii (câte 8-10 la o porţie). 

Prepararea umpluturii: Carnea şi ceapa se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, verdeaţă tocată, puţină apă şi se amestecă bine.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Kvint Palace”
bucătar-şef Bostănică Angela
or. Chișinău, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Roşcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
29 locuitori

Roşcani este un sat din cadrul comunei Pereni, raionul Rezina. Satul Roșcani este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Menționat documentar în 1604.

Citeşte mai departe