Filtru pe categorii
  • views 28538 Vizualizări
  • posts 0

Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită,
  • 6 pahare apă,
  • ¼ căpăţână de varză albă,
  • 6 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 4 roşii,
  • 2 cepe,
  • 4-6 ciuperci shampignons,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smântână,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel,
  • foi de dafin.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulion, se aco­peră cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărăţica Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Citeşte mai departe