Filtru pe categorii
  • views 13762 Vizualizări
  • posts 0

Ciorbă de fasole verde

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 pahare fasole verde tăiate,
  • 4 roşii,
  • 2 ardei graşi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
  • ½ pahar smântână,
  • 2 ouă,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 ardei iute,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Mod de preparare:

În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.

Se serveşte cu smântână.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Păpăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Citeşte mai departe