Filtru pe categorii
  • views 23092 Vizualizări
  • posts 0

Supă de cartofi cu crupe de porumb şi ciuperci

Ingrediente:

•    8 pahare apă,
•    5 cartofi,
•    3 linguri crupe de porumb,
•    8-10 ciuperci champignons,
•    2 cepe,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    3 linguri ulei,
•    sare,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură verdeaţă tăiată de mărar.
 
Mod de preparare:

Ceapa şi rădăcina de pătrunjel se taie fidea şi se prăjesc uşor. Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Crupele de porumb se fierb. Bulionul de ciuperci se dă în clocot, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi mai fierbe 12-15 minute. Apoi se adaugă crupele, ceapa, pătrunjelul şi ciupercile. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc supa se condimentează cu foi de dafin şi piper, sare.
Se serveşte cu verdeaţă tocată.

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Văratic

Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Citeşte mai departe