Filtru pe categorii
  • views 21455 Vizualizări
  • posts 0

Supă de cartofi cu crupe de porumb şi ciuperci

Ingrediente:

•    8 pahare apă,
•    5 cartofi,
•    3 linguri crupe de porumb,
•    8-10 ciuperci champignons,
•    2 cepe,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    3 linguri ulei,
•    sare,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură verdeaţă tăiată de mărar.
 
Mod de preparare:

Ceapa şi rădăcina de pătrunjel se taie fidea şi se prăjesc uşor. Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Crupele de porumb se fierb. Bulionul de ciuperci se dă în clocot, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi mai fierbe 12-15 minute. Apoi se adaugă crupele, ceapa, pătrunjelul şi ciupercile. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc supa se condimentează cu foi de dafin şi piper, sare.
Se serveşte cu verdeaţă tocată.

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Curătura

Statut:
Sat
Prima atestare:
1801
Populația:
471 locuitori

Curătura este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti. Satul Curătura este situat la o distanță de 15 km de orașul Șoldănești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 471 de oameni. Prima atestare a satului Curătura datează din anul 1801.

Citeşte mai departe