Ciorbă ca la ţară
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g carne de oi,
- 1 pahar fasole albe,
- 2 cartofi,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- ½ rădăcină de ţelină,
- 3 roşii,
- 2 pahare borş acru (vezi reţeta „Borş de tărîţe”) sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- 1 ardei iute,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Bulionul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.
Ciorba se serveşte în castroane de ceramică.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1529
- Populația:
- 224 locuitori
Grimeşti este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 224 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grimeşti, cu numele Grămeşti, din ţinutul Hotin, datează din aprilie 1529.