Filtru pe categorii
  • views 9980 Vizualizări
  • posts 0

Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 linguri de crupe de porumb,
  • 3 linguri măcriş tăiat,
  • 4 linguri de ceapă verde tăiată,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4 ouă (gălbenuşuri),
  • 1/5 pahar frişcă (lapte),
  • 2/3 de pahar smântână,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru măcinat,
  • leuştean verde,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Mod de preparare:

Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuş­tean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tocată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iargara

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1902
Populația:
5108 locuitori

Iargara este un oraş în raionul Leova, Republica Moldova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul râului Tigheci, oraşul Iargara este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 5108 locuitori. Localitatea Iargara a fost întemeiată în anul 1902, odată cu înfiinţarea staţiei de cale ferată pe traseul Basarabeasca-Prut.

Citeşte mai departe