Filtru pe categorii
  • views 10300 Vizualizări
  • posts 0

Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 linguri de crupe de porumb,
  • 3 linguri măcriş tăiat,
  • 4 linguri de ceapă verde tăiată,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4 ouă (gălbenuşuri),
  • 1/5 pahar frişcă (lapte),
  • 2/3 de pahar smântână,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru măcinat,
  • leuştean verde,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Mod de preparare:

Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuş­tean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tocată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Clişova Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Citeşte mai departe