Filtru pe categorii
  • views 10858 Vizualizări
  • posts 0

Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 linguri de crupe de porumb,
  • 3 linguri măcriş tăiat,
  • 4 linguri de ceapă verde tăiată,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4 ouă (gălbenuşuri),
  • 1/5 pahar frişcă (lapte),
  • 2/3 de pahar smântână,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru măcinat,
  • leuştean verde,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Mod de preparare:

Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuş­tean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tocată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Constantinovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
762 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Pervomaisc, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Căușeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 762 de oameni. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1748.

Citeşte mai departe